Новина


У Дубні на благодійному ярмарку зібрали понад 100 тисяч гривень

19 травня, у Всесвітній день вишиванки, у Дубні пройшов ярмарок доброти та вдячності. Благодійний захід організувала Дубенська міська рада з метою збору коштів на підтримку військових ЗСУ. До проведення ярмарку активно долучились заклади загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти міста. На ярмарку були представлені кулінарні вироби, картини, вироби декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, виготовлені руками вчителів, учнів та батьків освітніх закладів міста. Освітянами міста було зібрано 79 170 гривень.
Для безпрограшної лотереї на підтримку захисників України свої власноруч виготовлені роботи люб'язно надали умільці “Мистецької хати”: Валерій Вул - вироби з мушлі, художниця Катерина Ткач, майстриня Юлія Кондратюк, майстриня-пасічниця Віра Прокопюк (с.Малі Сади), майстер виробів з дерева Сергій Яковчук, майстриня з бісероплетіння Наталія Скокова. Своєю продукцією поділились приватні підприємці - Раїса Крук “Кава інтайм”, Віктор Андрощук “Максбургер”, Валентин Сергієнко ТМ “Паляниця”. Всього у безпрограшній лотереї розігрувалося 146 лотів і було зібрано 20 640 гривень.
Молодіжна рада Дубна провела акцію до Міжнародного дня вишиванки - гостям заходу роздавали нагрудні стрічки-вишиванки - оберіг та символ незламності українського духу.
Також збір коштів на потреби ЗСУ проходив під час виступу Національного президентського оркестру. Тут скринька поповнилась на 3 400 гривень.
Загалом завдяки благодійному ярмарку силами Дубенської громади вдалося зібрати 103 210 гривень.
Частину коштів спрямовано на покриття витрат з доставки з-за кордону автобуса та автомобіля, які уже передано для військового підрозділу м.Дубно. Решту буде використано на нагальні потреби українських військових.
«Дуже радію, що вдалося об’єднати зусилля і організувати таку гарну справу. Наші воїни зараз на фронті, а ми повинні їх підтримувати в тилу. Дякую усім, хто долучився до організації ярмарку! Також спасибі усім небайдужим людям, які купували вироби. Разом ми – сила! Все буде Україна!» - наголошує міський голова Василь Антонюк.