Новина


У Дубні проведено конкурс читців польської поезії імені Антонія Мальчевського

6 грудня 2019 року у Дубенському замку відбувся ХІІІ конкурс читців-декламаторів польської поезії імені Антонія Мальчевського. Організаторами заходу стали громадська організація “Клуб інтелектуальних жінок Дубенщини “Волинська азалія” та Дубенська міська рада.
Традиційно конкурс розпочався із запалювання свічки любові й пам'яті поету багаторазовою переможницею  конкурсу Мар'яною Богач (Гонсьор).
Цьогоріч в конкурсі взяли участь 30 учасників з чиста учнівської та студентської молоді міста. З вітальним словом до них звернувся міський голова Василь Антонюк. На конкурс свого імені, аби привітати його учасників, завітав і сам Антоній Мальчевський. 
Під час конкурсу учасники декламували уривок з поеми “Марія” Антонія Мальчевського та вірш сучасного польського поета. За результатами оцінювання журі були визначені переможці у трьох вікових категоріях. Переможці та учасники конкурсу отримали від організаторів дипломи та подарунки.
Так як цього року конкурс відбувався у день католицького Свята Миколая, то всі учасники отримали солодкі подарунки з рук Чудотворця та міського голови Василя Антонюка.