Новина


У Дубні відбувся благодійний показ фільму «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке»

22 січня, у День Соборності України, на запрошення міської влади до Дубна з презентацією української кінострічки «Пекельна хоругва, або Різдво Козацьке» завітала творча група фільму на чолі зі сценаристом Сашком Лірником.  
Показ був благодійний - збиралися кошти на допомогу українським воїнам-розвідникам. Ця непересічна подія викликала неабиякий ажіотаж серед дубенчан - зала Дубенського районного будинку культури була переповнена глядачами. На показ були запрошені військовослужбовці дубенських військових частин, ветерани АТО, воїни, які отримали поранення в бойових діях, члени родин загиблих воїнів-дубенчан, волонтери, капелани.
Розпочався захід урочистостями з нагоди Дня Соборності України. З вітальним словом до присутніх звернулись міський голова Василь Антонюк та голова Дубенської РДА Володимир Іщук. 
Міський голова наголосив, що День злуки є взірцем для справжніх патріотів нашої держави та закликав вшанувати хвилиною мовчання пам'ять Героїв - бійців, які загинули під час бойових дій на Сході.
Також на сцену вийшли учасники творчої групи й побажали дубенчанам приємного перегляду фільму.
Патріотичний фільм-казка зачарував глядачів, а надзвичайно оптимістичне закінчення кінострічки під звучання української колядки присутні в залі зустріли гучними оплесками, піднялися зі своїх місць і колядували разом з героями фільму.
 Завдяки благодійному кінопоказу у Дубні вдалося зібрати майже 80 тисяч гривень. Про це по завершенню фільму зі сцени повідомив міський голова Василь Антонюк. Очільник міста висловив вдячність Сашку Лірнику та учасникам творчій групі, які погодились безкоштовно презентувати свою нову кінострічку у нашому місті, а також щиро подякував усім дубенчанам за небайдужість та підтримку воїнів-захисників України. Частину коштів у сумі 10 тисяч гривень було відразу передано брату пораненого бійця 130-розвідувального батальйону, дубенчанина Михайла Земби.  Ще по 5 тисяч гривень вирішено надати на лікування військовослужбовцям: важкопораненому Юрію Волкову та  важкохворому Євгену Петренку. Решту зібраних коштів буде спрямовано на потреби однієї з військових частин, яка дислокуються у місті Дубно.
Зі словами вдячності до міської влади та  творчої групи фільму звернувся голова Ветеранської спілки учасників АТО Дубенщини Микола Талавера. Учасникам творчої групи вручили квіти та пам'ятні подарунки з символікою Дубна. Гості були приємно вражені дубенською публікою - щирою, патріотичною, небайдужою, тож з задоволенням спілкувались та фотографувались зі всіма бажаючими.