Новина


У Міжнародний день вдів вшанували рідних спочилих воїнів

23 червня, у Міжнародний день вдів, Дубенська міська рада організувала поїздку вдів та матерів загиблих та важкопоранених учасників АТО Дубенщини до єдиної в Україні каплиці-пантеону Героїв АТО у с.Лішня Кременецького району.
Перед поїздкою з рідними дубенських Героїв зустрівся міський голова Василь Антонюк.   Очільник міста висловив запрошеним слова співчуття, подякував за самовідданість і душевну мужність. Також під час зустрічі обговорено низку соціально-побутових питань з життя родин воїнів, окреслено плани з вшанування пам'яті загиблих захисників України у Дубні.
    Дубенська проща, присвячена полеглим бійцям в російсько-українській війні, відбулася до каплиці-пантеону  відбулась за сприяння міського голови Василя Антонюка.
У каплиці в селі Лішня військовий капелан о.Андрій Любунь відслужив панахиду за загиблими військовими Дубенщини, прізвища яких навіки викарбувані на меморіальних плитах на стінах пантеону. Від Дубенської громади в каплицю-пантеон подаровано ікону Святої Покрови.
У щирій розмові зі священником, за дружнім частуванням, організованим міською владою, люди, чиї сини та чоловіки віддали своє життя за волю та незалежність нашої держави, поспілкувались про наболіле та найсокровенніше і, сподіваємось, отримали душевне полегшення, знайшли підтримку та розраду.
Також учасники прощі, серед яких була і мама Петра Полицяка, прийняли рішення про клопотання перед керівництвом держави щодо присвоєння звання Героя України (посмертно) солдату Петру Полицяку, який проявив мужність та героїзм у боях за Донецький аеропорт.