Новина


Відбулася чергова сесія Дубенської міської ради

Сьогодні, 15 вересня, відбулася чергова сесія Дубенської міської ради, порядок денний якої налічував 90 питань. 
Першочергово міські обранці заслухали народного депутата України Олександра Аліксійчука, котрий завітав на сесійне засідання з роз'ясненнями щодо ситуації з військовим ПДФО, його запланованим розподілом між державним та місцевими бюджетами. Також Олександр Аліксійчук окреслив загальні підходи до формування бюджетів різних рівнів та новації бюджетного кодексу, відповів на запитання депутатів, які стосувалися підприємницької діяльності, податкової політики, взаємодії бізнесу та контролюючих органів.
Зі звітами про роботу Дубенської окружної прокуратури за перше півріччя 2023 року та  Дубенського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Рівненській області виступили відповідно керівники цих структур Ольга Громова-Логвинчук та Сергій Савран. Особлива увага міського голови та депутатів стосувалась роботи поліцейських офіцерів громади для забезпечення публічної безпеки і порядку на території міста, вжиття заходів до паліїв сухої рослинності з метою вирішення цієї актуальної наразі проблеми, а також ефективності та результативності діяльності правоохоронців у боротьбі зі злочинністю та профілактикою правопорушень.
Також депутатами погоджено виділення коштів для надання матеріальної допомоги жителям міста на лікування та надання грошової допомоги сім’ям загиблих або померлих захисників України, які віддали своє життя в боротьбі за незалежність України, для встановлення пам’ятників та облаштування місць їх поховання. Слід зазначити, що з початку поточного року, в рамках Програми матеріальної підтримки населення міста Дубно на 2021-2025 роки, на вищевказані потреби з бюджету міста спрямовано понад 2 мільйони 300 тисяч гривень. 
Окрім того, під час сесійного засідання внесено необхідні зміни до низки міських програм, які регулюють різні напрямки життєдіяльності міста, розглянуто кілька десятків земельних питань. 
Одноголосно депутати підтримали звернення до керівника Дубенської РВА Всеволода Пекарського та начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля щодо приватизації ДП “Рівнеторф” та цінової політики нового власника підприємства ТОВ “Ленд гроу”. У зверненні міські обранці просять з'ясувати причини різкого підняття ціни продажу напівбрикетів торфяних (з 2 650 гривень за тонну до 4 500 гривень, що становить 73% зростання вартості), які виробляються на базі єдиного майнового комплексу ДП “Рівнеторф” у с. Смига Дубенського району, та правомірність встановлення ціни на такі торфобрикети в розмірі 4 500 гривень за тонну.