Новина


Відкрито меморіальну дошку видатному діячу культури Володимиру Гавриленку

Сьогодні, 17 квітня, на фасаді ВСП «Дубенський фаховий коледж культури і мистецтв РДГУ» відкрито пам'ятну дошку колишньому директору коледжу, відміннику освіти України, професійному музиканту, композитору Володимиру Гавриленку.  
Роботі у Дубенському культосвітньому училищі, нині коледжі культури і мистецтв, Володимир Миколайович присвятив майже 40 років свого життя. Талановитий музикант, досвідчений та висококваліфікований педагог, мудрий та відповідальний керівник успішно поєднував керівну роботу з творчою. Володимир Гавриленко - лауреат Всеукраїнських, Республіканіських, Міжнародних фестивалів-конкурсів у Польщі, Словаччині, Латвії, Туреччині, переможець громадського рейтингу «Кришталевий жолудь» у номінації «На струнах душі» та «Людина року». За вагомий особистий внесок у розвиток української культури та високі творчі досягнення, підготовку фахівців у галузі культури та мистецтва був нагороджений грамотами Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України, численними відзнаками обласного, районного та місцевого рівня.
До вшанування пам'яті видатного дубенчанина спільно з його родиною та друзями, колегами та випускниками долучились представники міської влади. 
Право відкрити меморіальну дошку було надано секретарю міської ради Віктору Недашковському та онукам Володимира Миколайовича Іллі та Анні Гавриленкам. Освятили дошку священники Дубенського благочиння Православної Церкви України.
Світлими спогадами про шанованого колегу та доброго наставника поділилась директорка Дубенського фахового коледжу культури і мистецтв РДГУ Оксана Волошина.
Найкращим пошануванням пам'яті митця-музиканта є звучання його творів. Тож народний ансамбль козацької пісні КЗ «Дубенський міський будинок культури» виконав пісню «Поле моє колискове» на слова Миколи Сингаївського, музику до якої написав Володимир Гавриленко.
Завершили захід словами великого Гіппократа, котрі часто повторював Володимир Миколайович: «Життя коротке, мистецтво - вічне».