Новина


Героя Максима Кірчика відзначено посмертною нагородою «За мужність»

Указом Президента України 432/2023 від 18 липня 2023 року солдата Максима Кірчика відзначено орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно) за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України та самовіддане виконання військового обов’язку.  
Не маючи військового досвіду, Максим з першого дня повномасштабної війни став на захист України. В складі 204-го батальйону територіальної оборони захищав столицю нашої держави - Київ. Звільняв місто Ірпінь, Чернігівщину, Миколаївщину, брав участь у бойових діях зі звільнення Херсона. Служив стрільцем другого стрілецького відділення першого взводу третьої роти. Далі - втримання кордону з Бєлгородською областю, з початку 2023 року перебував на Бахмутському напрямку. Загинув мужній воїн 13 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання в жорстоких боях біля населеного пункту Залізнянське Бахмутського району Донецької області. Загинув мужній воїн 13 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання в жорстоких боях біля населеного пункту Залізнянське Бахмутського району Донецької області.
Сьогодні відзнаку за сина-Героя отримала мама Неля Петрівна. Її супроводжували рідний брат Максима Олександр та його маленький племінник Гордій.
До вручення високої державної нагороди долучився міський голова Василь Антонюк спільно з керівництвом  районної військової адміністрації та Дубенського районного центру комплектування та соціальної підтримки.
Очільник міста від усієї Дубенської громади висловив слова шани, вдячності й підтримки мамі мужнього захисника України, разом з високою відзнакою вручив подарунок та квіти. 
Доземний уклін матері за сина-Героя! 
Вічна пам’ять та слава Герою!