Новина


Відбулася чергова сесія Дубенської міської ради

10 березня відбулася чергова сесія Дубенської міської ради, на якій було прийнято понад 40 рішень.
На початку засідання міські обранці оголосили запити, заяви та звернення. Депутатами підтримані запити щодо створення комісії з визначення черговості капітальних ремонтів вулиць та прибудинкових територій у складі представників депутатсь кого корпусу та фахівців міської ради; закупівлі та встановлення вуличних консольних LED-світильників на пішохідних переходах міста Дубно в темну пору доби; проведення поточного ремонту дорожнього покриття на вулиці Шапошнікова протягом 2023 року; перенесення сміттєвих баків, розташованих біля прибудинкової території будинку 162 на вулиці Грушевського.
Важливу увагу було приділено внесенню змін до бюджету Дубенської міської територіальної громади на 2023 рік. Зокрема, збільшено видатки за рахунок залишку на початок року коштів екологічного податку на загальну суму понад 1 мільйон гривень. Кошти спрямовано на придбання квітів, дерев та кущів, на послуги з висадження зелених насаджень та придбання нових сміттєвих контейнерів.
За рахунок зменшення резервного фонду бюджету 830 тисяч гривень спрямовано на Програму забезпечення депутатської діяльності. З них 270 тисяч гривень виділені на поточний ремонт корпусу №2 ЗДО №3; 100 тисяч гривень - на технічне обстеження та утримання в належному стані системи внутрішнього водопостачання та водовідведення в суміжному приміщенні з обідньою залою в Дубенському ліцей №7; на поточний ремонт прибудинкових територій житлових будинків та встановлення дитячого майданчика - 350 тисяч гривень; на поточний ремонт проїжджої частини вулиці Чубинського - 100 тисяч гривень та 10 тисяч гривень - на покращення матеріально-технічної бази Дубенської початкової школи.
На оплату видатків з завершення капітального ремонту корпусу №2 ЗДО №3 спрямовано 529 тисяч гривень, з яких 240 тисяч гривень - за рахунок зменшення резервного фонду та 289 тисяч гривень - шляхом перерозподілу раніше затверджених видатків.
Шляхом перерозподілу власних коштів по управлінню освіти 124,5 тисяч гривень спрямовано на встановлення генератора у Дубенському ліцеї №7.  
Шляхом перерозподілу раніше затверджених сум збільшено видатки на суму 1,5 мільйона гривень на капітальний ремонт нежитлового приміщення на вулиці Семидубській, 22А для проживання внутрішньо переміщених осіб.
100 тисяч гривень передбачено на коригування проектно-кошторисної документації з капітального ремонту вулиці Космонавтів (від вулиці Кременецької до провулку Страклівського) та 200 тисяч гривень - на часткову оплату робіт по даному об'єкту.
На закінчення робіт з поточного ремонту будівлі колишньої стоматполіклініки для проживання ВПО спрямовано 399 тисяч гривень.
Також під час сесійного засідання внесено необхідні зміни до окремих місцевих програм, затверджено Положення про стипендії провідним спортсменам міста Дубна, прийнято рішення про звернення депутатів Дубенської міської ради до міст-побратимів щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх та Азійських іграх, взято до відома інформацію про роботу Дубенської окружної прокуратури у 2022 році, розглянуто низку земельних питань.