Новина


У Дубні реалізується проєкт «Психосоціальна підтримка в Україні»

Місто Дубно стало одним з переможців Проєкту «Психосоціальна підтримка в Україні» PRO_MentalHealth, який реалізується Фондом міжнародної солідарності (Республіка Польща) у партнерстві з BGK (Банк крайового господарства), Європейською Комісією, програмою «Підтримка демократії» Міністерства закордонних справ Республіки Польща.
Проєкт передбачає створення 4 Центрів соціально-психологічної підтримки у Рівненській області впродовж 2023 року. Серед інших переможців: м. Здолбунів, м. Сарни та селище Володимирець.
Потенційними отримувачами послуг, згідно із завданнями Проєкту, є:
ветерани війни, члени їх сімей;
члени сімей загиблих, зниклих безвісти, у полоні, померлих;
особи, які беруть участь у заходах з забезпечення оборони України, незалежності, суверенітету і цілісності (учасники бойових дій, добровольці, мобілізовані тощо) і члени їх сімей;
внутрішньо переміщені особи.
Проєкт створює можливість доступу до якісних соціально-психологічних послуг для жителів Дубенського району - послуги надаватимуться стаціонарно (у Центрі) і мобільно (приїзд фахівців у віддалені населені пункти).
Для забезпечення роботи Центру передбачається облаштування приміщення Центру площею 205,6 м2, яким стане приміщення комунальної власності на І поверсі 9-поверхового багатоквартирного житлового будинку за адресою: вул. Семидубська, 2, м. Дубно, що після перепланування матиме 2 окремі входи, 2 локації із санвузлами (в т.ч. 1 – для людей з особливими потребами), 6 відокремлених кімнат, а також залучення лікаря-психіатра, 3 психологів та менеджера Центру.
24 травня 2023 року в м. Рівне відбулось ІІІ засідання Координаційних груп Проєкту, участь у якому від Дубенської громади взяли міський голова Василь Антонюк, начальник управління економіки і власності Мирослава Піддубник та заступник начальника управління економіки і власності Ігор Москалюк.
Під час тренінгу було підписано Меморандум про співпрацю та наміри між Дубенською міською радою, Представництвом Фонду міжнародної солідарності в Україні та КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» Рівненської обласної ради.
У якості благодійної допомоги зі сторони Проєкту для забезпечення роботи Центру у власність громади передано автотранспортний засіб Dacia Duster.