Новина


У Дубні відбувся благодійний захід на підтримку ЗСУ - зібрано майже 100 тисяч гривень

Учора в Дубенському міському будинку культури відбувся благодійний захід на підтримку ЗСУ «Ти у наших серцях, Україно!», у якому взяли участь дитячі танцювальні колективи та окремі виконавці  нашого міста. 
З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Василь Антонюк. Очільник міста відзначив важливість проведення у цей важкий для нашої країни час благодійних заходів. Адже Збройні Сили України докладають усіх зусиль, аби витіснити російського агресора, і наш обов'язок - зробити свій внесок у таку очікувану Перемогу! Також міський голова поділився враженнями від своєї нещодавньої поїздки на схід країни і озвучив потреби наших захисників. “Міська рада й надалі намагатиметься максимально закривати запити військових підрозділів, в лавах яких боронять Україну наші дубенчани. Зібрані сьогодні кошти стануть важливим внеском в допомогу воїнам-землякам від Дубенської громади”, - зазначив Василь Антонюк. Пам'ять про полеглих Героїв, які віддали своє життя в боротьбі за Україну, присутні вшанували хвилиною мовчання.
Під час благодійного заходу на сцені були зібрані найкращі номери, створені дитячими танцювальними та вокальними колективами у часи повномасштабної війни. Усі вони - про Україну та її мужніх Захисників, про символи нашої країни, про її історію та сьогодення. Також зі сцени лунали вокальні патріотичні композиції, молитви та пісні про Бога. 
Відчувалося, що кожен, хто виходив на сцену, викладався не на сто, а на усі тисячу відсотків. Це були особливі виступи, виступи на підтримку наших воїнів, які мужньо тримають фронт. Глядачі відчували це і переживали кожен номер разом з виконавцями.
Хочеться назвати усіх, хто взяв участь у благодійному заході. Це - зразковий танцювальний колектив «Надія» міського будинку культури (керівник Людмила Харіна), вокальний ансамбль міського клубу «Дзвоники» (керівник Оксана Буханська), народний танцювальний колектив «Україночка» (керівник Любов Суліма), квартет «Евфонія» Будинку дітей та молоді (керівник Ольга Кириченко), хореографічний колектив «Барвінок» Дубенської школи мистецтв (керівник Ірина Шевчук), хореографічний колектив «Шоколад» Будинку дітей та молоді (керівник Оксана Муха), зразковий ансамбль танцю «Пролісок» КЗ «Дубенський міський будинок культури» (керівник Світлана Гримак), ансамбль народного танцю «Душа» відокремленого структурного підрозділу «Дубенський фаховий коледж культури і мистецтв» РДГУ (керівник Ольга Мудрик), зразковий танцювальний колектив «Калинонька» КЗ «Дубенський міський будинок культури» (керівник Надія Нездюр), солісти - Михайло Іващенко, Світлана Слободенюк, Галина Федченко, Єва Дуда, Лідія Співак, Агнеса Мелесь, Зоряна Пилипчук. Духовною складовою захід наповнили настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ протоієрей Іван Дуда та пастор Церкви АСД м.Дубно Валерій Левицький.
По завершенню концертної програми зі словами вдячності до усіх учасників та гостей заходу звернувся міський голова Василь Антонюк: «Велике спасибі усім колективам, солістам. Це було сильно, творчо, натхненно. Дякую дубенчанам, котрі прийшли підтримати артистів та за здійснили вагомий внесок у сьогоднішній збір. Дуже вдячний ліцеям нашого міста №1, №2, №3, №8 та початковій школі, котрі доєдналися до благородної місії - збору коштів для ЗСУ. Нам вдалося зібрати майже 100 тисяч гривень. За ці кошти буде придбано безпілотник для потреб наших військових».
Загалом завдяки благодійному заходу було зібрано 96 тисяч 595 гривень та 20 євро. З них - 32 тисячі 700 гривень та 20 євро глядачі кинули у скриньку в залі, внесок Дубенського ліцею №1 - 6 тисяч 500 гривень, Дубенського ліцею №2 - 14 тисяч гривень, Дубенського ліцею №3 - 28 тисяч 700 гривень, Дубенського ліцею №8 - 6 тисяч гривень, Дубенської початкової школи - 8 тисяч 400 гривень. 
Дякуємо кожному, хто долучився до благодійного заходу! Разом наближаємо Перемогу! Слава Україні!