Новина


Відбулася чергова сесія Дубенської міської ради

21 січня відбулася чергова 23 сесія Дубенської міської ради восьмого демократичного скликання. На ній депутати розглянули 170 питань порядку денного та прийняли 146 рішень.
Першочергово були оголошені депутатські запити, заяви та звернення. Зокрема, міські обранці підтримали звернення до Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій при Кабінеті Міністрів України щодо надання дозволу на ексгумацію та перепоховання останків полеглих радянських воїнів та тувинських добровольців із братської могили на вулиці Замковій, 1 на військове кладовище на вулиці Забрама. Депутатами були підтримані запити колег, котрі стосувались виділення коштів в сумі 50,0 тис.грн. для видання роману Сергія Курінного «Схизмати», вирішення земельних питань, здійснення благоустрою міста, а також звернення до Міністра фінансів України Сергія Марченка щодо збільшення обсягу освітньої субвенції на оплату праці педагогічних працівників.
Обранці громади внесли зміни до міського бюджету на 2022 рік. Затвердили кілька важливих міських програм -  Програму надання фінансової підтримки батальйону територіальної оборони на 2022 - 2024 роки; Програму “Енергодім Дубно на 2022-2025 роки”; Програму компенсації пільгових перевезень на залізничному транспорті окремих категорій громадян м. Дубно на 2022-2025 роки.
Підтримали депутати рішення про вступ Дубенської міської ради до Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація інвестиційно-привабливих громад» та про започаткування відзнаки міського голови м.Дубно “За заслуги”.
Також під час сесійного засідання проаналізовано виконання попередніх рішень міської ради, внесено необхідні зміни до діючих міських програм та розглянуто понад 130 питань щодо регулювання земельних відносин.